(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
BRAMBOROVO-CIBULKOVÁ AMOLETA připravená na dva způsoby
Potřebné ingredience
Ingredience pro 4 osoby: 4 brambory předem uvařené ve šlupce, 4 žluté cibule, 6 vajec, olej, sůl.
Postup přípravy
Postup práce:
Předem uvařené brambory ve šlupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Osmažíme nakrájenou cibuli na proužky a vmícháme do ní kostičky brambor a dochutíme.
Bramborovo-cibulovou směs spojíme s dobře osolenými a rozšlehanými vejci.
První způsob přípravy: Amoletu můžeme na mírném plameni a v trošce oleje usmažit po obou stranách dozlatova přímo na pánvičce. Při otáčení si pomůžeme talířkem, který přiklopíme na pánvičku a rychleji ji obrátíme. Pak už jen necháme z talířku amoletku vklouznou zpět přímo do pánvičky a dosmažíme i tu druhou stranu.
Druhý způsob přípravy: Směs rozprostřeme do menší formy s pečícím papírem a upečeme ji při teplotě 180 st. Dobu pečení v troubě při druhé variantě začínáme po čtvrthodince bedlivě hlídat, protože čas nelze přesně určit. Cibulovo-bramborovou směs pečeme tedy až do zezlátnutí.
Nechá se trochu vychladnout, čerstvá se konzumuje především teplá i vlažná. I druhý den je amoletka výborná především zastudena, neohřívaná.
Dobré pochutnání.
Předem uvařené brambory ve šlupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Osmažíme nakrájenou cibuli na proužky a vmícháme do ní kostičky brambor a dochutíme.
Bramborovo-cibulovou směs spojíme s dobře osolenými a rozšlehanými vejci.
První způsob přípravy: Amoletu můžeme na mírném plameni a v trošce oleje usmažit po obou stranách dozlatova přímo na pánvičce. Při otáčení si pomůžeme talířkem, který přiklopíme na pánvičku a rychleji ji obrátíme. Pak už jen necháme z talířku amoletku vklouznou zpět přímo do pánvičky a dosmažíme i tu druhou stranu.
Druhý způsob přípravy: Směs rozprostřeme do menší formy s pečícím papírem a upečeme ji při teplotě 180 st. Dobu pečení v troubě při druhé variantě začínáme po čtvrthodince bedlivě hlídat, protože čas nelze přesně určit. Cibulovo-bramborovou směs pečeme tedy až do zezlátnutí.
Nechá se trochu vychladnout, čerstvá se konzumuje především teplá i vlažná. I druhý den je amoletka výborná především zastudena, neohřívaná.
Dobré pochutnání.
Servírujeme třeba s plátky ředkviček a nakládané okurky.
K osmažené cibulce přidáme kostečky brambor.
Směs dobře dochutíme a smícháme s osolenými vejci.
Zvolíme si některou z variant tepelné úpravy: Osmažit přímo na pánvičce, nebo zapéct v troubě.
Obě jsou stejně dobré.
Krásnou zlatavou barvu docílíme zejména pečením v troubě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jitaku
(upraveno)
25. 8. 2020, 11:01
Evula.U
(upraveno)
29. 8. 2020, 16:11
@Jitaku
Svallinova
(upraveno)
12. 10. 2016, 20:11
Simonkova74
(upraveno)
9. 10. 2016, 15:25
Evula.U
(upraveno)
10. 10. 2016, 8:38
@Simonkova74
Andrea77777
(upraveno)
6. 10. 2016, 22:41
Evula.U
(upraveno)
8. 10. 2016, 15:05
@Andrea77777
Simonkova74
(upraveno)
26. 9. 2016, 13:55
Evula.U
(upraveno)
29. 9. 2016, 14:58
@Simonkova74
yarkal
(upraveno)
21. 9. 2016, 14:02
Evula.U
(upraveno)
26. 9. 2016, 6:25
@yarkal
yarkal
(upraveno)
27. 9. 2016, 8:01
@Evula.U
Opravdu výborná amoleta-krásné obrázky v příloze
Evula.U
(upraveno)
27. 9. 2016, 19:24
@yarkal
Jsem rada, ze Vam chutnala, jednoduche vareni dela dobre zdravicku. Fotecky jsou amaterske a hlavne moje
yarkal
(upraveno)
7. 10. 2016, 16:37
@Evula.U
.
Evula.U
(upraveno)
24. 9. 2016, 19:54
@yarkal
P.A.V.L.A
(upraveno)
18. 9. 2016, 13:20
Evula.U
(upraveno)
22. 9. 2016, 13:54
@P.A.V.L.A
MParis
(upraveno)
17. 9. 2016, 19:51
Evula.U
(upraveno)
19. 9. 2016, 22:52
@MParis
Dekuji Vam, Marketko
Nadys
(upraveno)
17. 9. 2016, 19:41
Evula.U
(upraveno)
18. 9. 2016, 19:19
@Nadys
Dekuji Vam, Nadi
Štěpula
(upraveno)
17. 9. 2016, 19:16
U nás se tomu říká selská omeleta a je to neskutečná dobrota
Evula.U
(upraveno)
18. 9. 2016, 5:10
@Štěpula
Ano, nejak podobne i zde. V typickych restauracich se radi mezi studene predkrmy, obohacena cerstvym vurtikem Salsiccia. Preji Vam, Jani, dobrou nedeli
Simonkova74
(upraveno)
17. 9. 2016, 19:00
Mnam
Evula.U
(upraveno)
5. 10. 2016, 0:39
@Simonkova74
yarkal
(upraveno)
5. 10. 2016, 20:16
@Evula.U
Evula.U
(upraveno)
24. 9. 2016, 6:41
@Simonkova74
yarkal
(upraveno)
12. 10. 2016, 14:13
@Evula.U
Moc pěkný obrázkový postup